Decemberi borajánlatunk
BookingButton
Főoldal/Gasztronómiai ajánló/ Decemberi borajánlatunk

Decemberi borajánlatunk

Kislaki Bormanufaktúra

“Kristálytiszta filozófiával, természetességgel, kézművességgel igazi BOROK-at készít. Ahogy az meg van írva - meg volt írva egykor, egy egészségesebb világban. Szerencsére vannak, akik még őrzik a régiek bölcsességét.”

(Alexandra Étterem- és Borkalauz)

 

A bormanufaktúra Szőlőskislakon, Balatonboglártól 5 km-re délre  12,4 hektáros szőlőterületen található. A somogyi dombság védett lankáin természet közeli szőlőműveléssel, kézműves borkészítéssel keresik területeik, az ember, a szőlő és a bor harmonikus kapcsolatát. Az alapelv egyszerű és kézenfekvő: ahhoz, hogy boraik meg tudják mutatni a termőhelyben rejlő egyedi értékeket, őszintén és tisztán kell közelíteniük mind a szőlőműveléshez, mind a bortermeléshez.

A Balatontól 5 km-re még érezhető a tó üdvözítő hatása, a védett belső dombokon zömében dél, dél-nyugati, nyugati és keleti tájolású területek ideális, egyedi mikroklímát teremtenek a gazdagon gyümölcsös, telt, harmonikus borok termeléséhez.

 

 

Fehérborok:

 • Szőlőskislaki Birtokfehér 2011
  Kislaki Bormanufaktúra - Légli Géza Pincészet

Könnyű, friss és fiatalos fehérbor. Tele jellegzetes aromákkal és savakkal, Egy igazán jól sikerült Birtokbor.

 • Szőlőskislaki Chardonnay 2010
  Légli Géza Pincészet

Elegáns, telt és harmónikus száraz fehérbor. Szép fajtajelleges fűszeres ízre emlékeztet.

 • Szőlőskislaki Rajnai Rizling 2011
  Légli Géza Pincészet

Légli Géza legújabb fehérbora egy igazán fajtajelleges Rajnai Rizling. Illatában őszibarack, érett citrom, lime és fehér virágok vetélkednek.Könnyű, de mégis tartalmas bor.

 

Roséborok:

 • Szőlőskislaki Rosé 2012
  Légli Géza Pincészet 

Egy frissítő bor, illatában szamócás és cseresznyés jegyek találhatók meg. Harmonikus, könnyed stílusú rozé, melynek savai pikánsak és üdítőleg hatnak.

 

Vörösborok:

 • Szőlőskislaki Kékfrankos 2009
  Légli Géza Pincészet

Komplex, tartalmas de egyértelműen gyümölcsös bor. Ízében a meggy, piros bogyós gyümölcsös, fehér bors, rózsabors, leheletnyi kömény ásványokkal.

 • Szőlőskislaki Merlot 2011
  Légli Géza Pincészet

Nagy test, áradó gyümölcs aromák, selymes tannin, elegáns alkoholérzet és hosszú utóíz jellemzi. Kísérője gazdag étkeknek.

 

Pálinka:

Szebb lehet a napja egy finom pálinkával. Meglepően kiemelkedő és minőségi  a választékunk.