Márciusi borajánlónk
BookingButton
Főoldal/Gasztronómiai ajánló/ Márciusi borajánlónk

Márciusi borajánlónk

Sebestyén Csaba – Szekszárd
Sebestyén Csaba a borászok új, fiatal generációjának egyik meghatározó tagja, aki az autók javítását cserélte fel néhány éve a borkészítés kreatív munkájára. Szekszárd kiváló fekvéseiben, többek között az Iván-völgyben, a Szent Gál-dűlőben és a Cinka-hegyen található ültetvényei 7,5 hektárt tesznek ki. További 8-10 hektárról válogatott termést vásárolnak. A kézi szüretig a szőlőfürtök többszöri válogatáson esnek át, hogy a lehető legjobb minőséget érhessék el, s ezt követően a feldolgozás is kíméletes. Az erjesztés során a tradicionális eljárásokat ötvözik a modern technológiákkal, az azt követő érlelés új és régi tölgyfahordókban történik. Az így kiérlelt bort egy tételben palackozzák, garantálva, hogy adott tételen belül a palackok tartalma azonos minőségű legyen. Csaba számára nagyon fontos, hogy boraiban a már szekszárdi márkajegynek tartott elegáns fűszeresség, kerekség és egyensúly mindig megtalálható legyen. Báj, kellem, test, kedvesség, amilyenek a szekszárdi dombok. Sokszínűség, árnyalatok, nüánszok, finomhangolások. Varietas delectat. A változatosság tényleg gyönyörködtet.

Cserszegi Fűszeres 2010
Tramini és Irsai Olivér keresztezéséből származó magyar nemesítésű fajta, melyet kizárólag Magyarországon termesztenek. Fajtajellegesen intenzív, édes es érett illata egyrészt parfümös-virágos, másreszt birs es naspolya jegyeket mutat, tüzes, jó savú fehérbor.

Indigó Zweigelt 2009
Mély, lilás, kékes szín, finom fahordós jegyek, málnacukorral, kis bőrösséggel. Vibráló, nagyon élő bor, a legszebb érettségben.
 

Takler Pince – Szekszárd
A Takler Trió, azaz Takler Ferenc és két fia, András és ifjabb Ferenc az ősök mintegy 300 éves szőlőtermesztési hagyományait folytatva készít bort Szekszárdon. A jelenleg 62 ha-os birtok mind minőségi, mind mennyiségi szempontból Magyarország legmeghatározóbb pincészetei közé tartozik. A kitűnő domborzati- és talajadottságokat, valamint a meleg, szubmediterrán klímát kihasználva készítik vörösboraikat. Kínálatukban a világfajták, elsősorban a merlot, a cabernet franc és sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a hazai kékszőlők is, mint a kékfrankos és a kadarka, valamint a mindezek házasításával készülő bikavér. A vörösborok mellett a választékban még egy üde rozé és déli stílusú fehérborok is találhatók. Borászati hitvallásuknak megfelelően Taklerék sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyos, egyedi ízvilágú borokat készítenek a vidékre jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal. Vörösboraik általában 1,5-2 éves ászokhordós, illetve új tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackba.

 

Rosé 2011
Cseresznyés, lágy és tartalmas rozé. Kékfrankos és kadarka egyenes vonalú, szerethető házasítása.

Cabernet Franc 2008
Kellemesen bársonyos, vörös bogyós gyümölcsös, fajtajelleges, közepesen testes, jól iható vörösbor kerek tanninnal. A másod-harmadtöltésű hordók finom fásságával. A Pannon Top 25 borverseny egyik győztese, a Pécsi Tudományegyetem Bora.

 
Markvart Pincészet - Szekszárd
A Márkvárt Pincészetet a régi családi hagyományú szőlőtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról-fiúra szállva alapították újjá. Jelenleg 10 hektár szőlőtermő-területen gazdálkodnak.   Ültetvényeik a Szekszárd történelmi borvidék legkiválóbb dűlőiben vannak: Baranya-völgy, Faluhely, Cinka, Bödő, Bakta, Őcsényi-hegy. A szekszárdi borvidékre jellemző tradícionális fajták kiváló minőségű szőlőjéből, a kiemelt minőségre törekedve saját feldolgozással készítik egyedi ízvilágú boraikat. Az egyik legnagyobb elismerés, ami helyére tette a pince hírnevét, a 2006-ban Bordeaux-ban  Challenge International Du Vin aranyérmét elnyerő 2003-as Szekszárdi Bikavéré volt. Az eredetileg autodidakta borász Márkvárt János sokáig arról volt híres, hogy egy fő gondolat vezérelte: „abszolút nulla hordó”. Koncentrált, gyümölcsös, Szekszárd legjobb jegyeit magán viselő vörösöket kreál, amelyek keresettek és népszerűek.

 

Kékfrankos 2007
Faluhely dűlőben készített fajtajelleges vörösbor. Palackban való érlelése során letisztult, lesimult szekszárdias karaktereket hordoz magában.

Cabernet Sauvignon 2007
Erdei bogyós gyümölcsök és fűszerpaprikát idéző aromavilágot fedezhetünk benne fel. Felnyitás után egy erős levegőztetést ajánlunk. Illatban ott bujkál egy kis zöldes jegy is. Kóstolva még kevésbé intenzívek a gyümölcsök, szép, egységes a korty, neutrális és egysíkú


Merfelsz Pincészet - Szekszárd
Merfelsz Gábor szekszárdi születésű, az apai nagyszülők egy ismert csárdát vezettek Szekszárd határában és művelték a hozzátartozó több hektárnyi kadarkát. Innen a kötődés és a pince elnevezése is. A  szekszárdi borvidék egyik legkarakteresebb alakja.  Kizárólag saját termelésű szőlőt dolgoznak fel a közel 12 hektárnyi szőlőjükből, amelyek 100 százaléka saját telepítés. A kézműves borászat minden jegye megtalálható borászatunkban. A szőlő területek jó minőségű dűlőkben fekszenek, nyolc különböző helyen, ezekből készülő boraik folyamatosan nyerik az érmeket különböző versenyeken. A fajtaválaszték  kizárólag vörösbor szőlőből áll,  világfajtákból és a  helyi fajtákból:  cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, zweigelt, kékfrankos,  kadarka, néró. A fajták  sokszínűsége és a különböző  mikroklímák jó alapot teremtenek a házasításra.