Parádés ízek
BookingButton
Főoldal/Gasztronómiai ajánló/ Parádés ízek

Parádés ízek

A fanyar-édes csipkebogyó, a zamatos sütőtök, a nap érlelte szőlő és a lédús szilva csodásan illik a vadhúsokhoz. Séfünk, Borda Attila napról napra különleges fogásokat varázsol belőlük az asztalra. Érdemes megkóstolni az ínycsiklandó falatokat és a hozzájuk kínált friss, idei borokat- egy könnyed Pinot Noir rozét vagy egy illatosan csábító Irsai Olivért.


Desszertajánlatunk az ősz ízeivel:

Szilvás lepény

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • csipetnyi só
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5kg felezett szilva
  • cukor és fahéj a szilvához

 

Öntsük a lisztet egy nagy tálba. Langyos, cukrozott tejben futassuk fel az élesztőt, majd öntsük bele a lisztbe és dolgozzuk el. Adjuk hozzá a tojást, a sót, a vajat és mindezt gyúrjuk össze homogén masszává. Takarjuk be a tésztát és hagyjuk kelni 20 percen keresztül.

Pihentetés után sodorjuk ki a tésztát és rakjuk egy kivajazott és kilisztezett tepsibe.

A szilvát szórjuk meg cukorral és fahéjjal és helyezzük a tésztára, élére állítva. A szilvákat szorosan rakjuk egymásra, így a hő és a cukor hatására nagyon finom, omlós süteményt kapunk.


Jó étvágyat kívánunk!