BookingButton
Főoldal/Hotel/ Gasztronómia

Gasztronómia

Harmonikus ízek – mesteri finomságok

Kiváló alapanyagok, modern technológia, klasszikus és újkeletű receptek – mindez ínyenc életérzéssel fűszerezve. Mindig friss, könnyű, látványos és ízletes ételkompozíciókat, valamint különleges desszerteket kínálunk a vendégeinknek az étteremben és a bárokban is. A kulináris élményeket gondosan válogatott italok és remekbe szabott koktélok teszik teljessé.„Hiszek abban, hogy a jó konyha az alapoknál kezdődik: ezért kiváló minőségű, lehetőleg helyi alapanyagokból készítjük el ételeinket.
Vendégeink igénye számunkra a legfontosabb, teljesítjük kéréseiket bármely étkezési szokás vagy intolerancia esetén is, nem kell kompromisszumot kötniük.”

Borda Attila
a Spirit Hotel***** séfje

Onyx étterem

Éttermünket a könnyed elegancia jellemzi. A nagyvonalú, szemet gyönyörködtető látványelemek különleges, ám fesztelen miliőt teremtenek. Télikertünk mintha az erdő része volna, ahonnan a természet minden rezdülését figyelemmel kísérhetjük. A reggeli és esti büféasztalokon körültekintően összeállított, pazar étel- és ital kínálatot sok friss gyümölcs, zöldség és bio élelmiszerek teszik teljessé.

Természetesen vendégeink délben és este is választhatnak a mesterszakácsunk által megálmodott fogásokat tartalmazó étlapról is, de a rendelkezésre álló alapanyagokból az egyedi kívánságok figyelembe vételével is szívesen elkészítjük a kedvenc ételeiket.

Fontosnak tartjuk és előtérbe helyezzük beszerzéseink alkalmával, hogy helyi termelőktől származó alapanyagokat vásároljunk, és ezeket kínáljuk vendégeinknek. Ezek az ételek szinte minden nap megtalálhatók büféasztalunkon:

  • angus marha
  • mangalica
  • vaskeresztesi pisztráng
  • bio tojás
  • bio csírák

Helyi kistermelőktől érkeznek a primőrök, ami gasztronómiailag azért lényeges szempont, mert ezek a zöldségek és gyümölcsök magán a növényen érnek be, nem a kamionokon, érésserkentők segítségével és teljesen más, teltebb és sokkal  finomabb az ízük.

A konyhában használt fűszernövények egy részét mi magunk termeljük a hotel tetőkertjén. Friss zamatuk hozzájárul finomságaink ízharmóniájához.

Kínálatunkban megtalálható

  • házi készítésű dzsemek, melyek a szezon függvényében folyamatosan kerülnek befőzésre. Tartósítószert nem tartalmaznak
  • házilag készült pestok és chutneyk, ilyen a menta pesto, a bazsalikom pesto, a medvehagymából készült különlegességek és az egyéb zöldségkrémek
  • méz, mely a környékbeli méhészetekből érkezik hozzánk
  • környező mezőkről szedjük a bodzát, melyből séfünk a környék egyik legfinomabb bodza szörpét készíti el
  • házi készítésű bonbonok

Mindezeken felül előtérbe helyezzük a biotermékek beszerzését és használatát. Fontosnak tartjuk, hogy vegyszermentes, tiszta élelmiszereket biztosítsunk

vendégeinknek, mert hisszük, az egészséges életmódnak ez az egyik alappillére.

Arra törekszünk, hogy étel-intoleranciával rendelkező, vagy vegán étrendet követő vendégeinknek is mindenben megfeleljünk.

Nem véletlen, hogy a ház borának is bio bort választottunk, a Szajki pincészetben nem alkalmaznak a környezetre és az egészségre ártalmas kémiai anyagokat a növényvédelemben. Az itt termesztett szőlőket kézzel szüretelik és válogatják. A hűtött erjesztésű reduktív eljárás eredményeként ezek a borok megőrzik gyümölcsös illatukat és ízüket.
Reggelinél kínált szőlőleveink is ellenőrzött biogazdálkodásból származnak, sőt házi sörünk szintén tartósítószer és adalékanyagmentesen készül.

Büszkék vagyunk rá, hogy ételeinket nemcsak kiváló minőségű alapanyagokból készítjük el, de mindemelett a helyi gazdálkodásokat is támogatjuk.

 


„Elegancia, amelyhez ugyanúgy illik a legmodernebb konyhaművészet és a 21. századi gourmet-lét, mint a régmúlt idők csodálatos bukéja, a hagyományos konyha, nagyszüleink ízvilága. Ennek megfelelően ötvözzük a világtrendeknek megfelelő fogásokat a magyar és regionális alapanyagokkal, a piacvezető italokat a hazai kézműves borokkal és sörökkel, az egzotikumokat a helyi, szezonális gyümölcsökkel.”

Dan Zsolt,
a Spirit Hotel
***** F&B igazgatójaOxygen bár


Az Oázis fürdőbirodalom szívében található bárunkban könnyű falatok, egészséges koktélok, gyümölcsös finomságok várják a fürdőző vendégeinket. A medencék mellett, a terasz kényelmes foteljeiben éppúgy jól esik egy-egy frissítő ital, mint egy hűsítően kényeztető fagylalt kehely.


Lobby bár

Remek kávék, apró sütemények és egy finom ital mellett kellemes zene és a figyelmes személyzet segít elfelejteni a mindennapok okozta stresszt. A népszerű koktélok sokszínű kínálatán túl egyedi, az adott pillanathoz leginkább harmonizáló koktélt is rendelhetnek a vendégeink! A számtalan díjjal büszkélkedő mixereink biztosan lenyűgöző italt varázsolnak a poharakba.


Luna bár

Az éjszaka is nyitva tartó bárunkban remek zene, bowling és biliárd is várja a vendégeinket.


Dress code

A szállodánk különböző területein az eseménytől függően, alkalomhoz illő öltözetben szíveskedjen megjelenni. Kérjük, hogy az Onyx étteremben az urak viseljenek hosszú nadrágot.