BookingButton
Főoldal/Hotel/ Sárvárról

Sárvárról

Sárvár egy festői kisváros a Rába partján, amely a nyugat-dunántúli Vas megyében található. A várost a rómaiak Bassiana néven alapították, később, a honfoglalás ideje alatt várvédő funkciót töltött be a német támadások ellen. A mai városközpontban található, látnivalókban gazdag vár sokrétű történelmi múltra tekint vissza: 1280-ig a király tulajdonában állt, majd a Kőszegi család birtoka lett, végül visszakerült I. Károly uralma alá.

Nádasdy Ferenc vezetésével a lakosság 1532-ben visszaverte a török ostromot, így a vár ismét a Nádasdy család birtokába került, amely által Sárvár az ország egyik kulturális központjává vált. Nádasdy Tamás udvarában szívesen látott vendégek voltak a kor tudósai, művészei, humanistái, orvosai és építészei. 1541-ben Sárváron nyomtatták ki az első magyar nyelvű könyvet, az Új Testamentumot. Nádasdy Ferenc halála után a város a Draskovich család birtokába került.

A város III. Lajos bajor királyi herceg uradalma alatt mintagazdasággá fejlődött, aki 1921. október 18-án a városban halt meg.
A kőolajkutatók 1961-ben értékes kincset találtak: a gyógyvizet. Sárvár 1968. augusztus 20-án visszakapta az 1871-ben elvesztett városi rangot és az utóbbi években az egészségturizmus vonzó úticéljává vált.

Napjainkban a mintegy 12.000 lakosú Sárvár kedvelt, romantikus kisváros, 30 km-re az osztrák határtól valamint 200 km-re fővárosunktól, amely elnyerte a „Royal Spas of Europe” kitüntető címet. A sárvári vár és az arborétum különös látványossága a városnak. A Spirit Hoteltől mintegy 15 perces sétával elérhető városközpont kellemes bevásárló körútra invitálja a látogatókat. A Sárvárra érkező vendégeink örökre szívükbe zárják a vendégszerető kisvárost.