Jégszauna
BookingButton
Főoldal/Kezelés ajánló/ Jégszauna

Jégszauna

A jégszauna - vagy más néven a krioszauna - a hideget, mint terápiás eszközt, magas hatékonysággal alkalmazza a gyógyítás, a szépség és a fogyókúra terén. Egyedülálló technológiája lehetővé teszi, hogy az ember a rövid idő alatt kényelmesen elviselje az alacsony hőmérsékletet és élvezze annak minden pozitív hatását.

A jégszaunában az ún. hidegsokk hatás dolgozik, melynek eredményessége már régóta kimutatható a gyógyítás terén. A jeges borogatások, a hideg-melegvizes értornához hasonlóan a gyulladások kezelésében, a fájdalomcsillapításban és a zsírégetésben is rendkívül hatékony.

 

A jégszauna a hagyományos szauna ellentettje, hisz a szervezet nem magas hőmérsékleten, hanem extrém alacsony hőmérsékleten – 120 -170 oC – dolgozik. A nagyon hidegben azonban nem kell attól félni, hogy „megfagyunk”, mivel a szaunában rendkívül száraz a levegő. Egy kezelés max. 1-3 percig tart. A hőmérséklet 30 másodperc alatt fokozatosan csökken le a kívánt értékre, majd az elért hőmérsékleten a kívánt időtartamig változatlan marad. Attól függően, hogy milyen célból használjuk a krioszaunát, érdemes kúraszerűen – 10-20 alkalom - igénybe venni a kezelést.

 

Ne legyen rossz érzése a hidegtől! Nem a nedves, hideg levegőre, vagy a hideg vízben való megmártózásra kell gondolnia, hanem a szervezetünkre jótékony hatással lévő száraz hideg levegő gyógyító hatására. A jégszauna használata során a lábak védelme gyapjú csizmával történik, melyet szállodánk minden vendég számára biztosít. A kezelés alatt pamut fürdőruha vagy fehérnemű viselése kötelező. A krioszauna kabinban a hideg, száraz levegővel a feje nem, csak a teste érintkezik, így a kezelés alatt kellemes hőmérsékletű környezeti levegőt lélegezhet be, s nem lesz bezártság érzése sem.

 

A jégszauna kezelés kimondottan kellemes élmény, a szauna látványban és érzésben is különleges. A bambusszal borított kabinba megnyugtató érzés belépni, mely színében, anyagában inkább a növények lágyságát idézi fel bennünk, mint a hideg víz negatív érzetét.

 

A jégszauna javasolt…

 

Fájdalom ellen
Az extrém hideg hatás következtében az emberi szervezetben gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hormonok szabadulnak fel, valamint fokozódik az endorfintermelés. Ezek hatására közérzetünk javul, fájdalomtűrő képességünk szintje nő. A kezelés kiválóan alkalmas ficam, törés, ínhüvelygyulladás gyógyítására, kúraszerű alkalmazásával akár a gyógyszeres kezelés is elkerülhető.

 

Újjászületéshez, fogyáshoz
A jégszauna gyógyereje a fogyókúra sikerességében is eredményesen alkalmazható. Szervezetünk a nagyon hideg hatására minden energiatartalékát mozgósítja, hogy fűteni tudja a test minden részét, vagyis a megszokott hőmérsékleten tudja tartani. Az energiafelhasználás mérhető eredménye a kalóriaveszteség és a testsúlycsökkenés.

 

Önmagában a krioszauna kezelések nem hozzák meg a várt eredményeket, ha a kúraszerű alkalmazása nem párosul testmozgással és megfelelő diétával.

 

Szépséges bőr
A jégszauna nagy hatással van a test szöveteire, a teljes keringésre, az ízületekre és a hámszövetre egyaránt. A 170 oC-os hideg levegő optimalizálja, sőt javítja az anyagcsere folyamatokat, ezáltal fokozza a bőr rugalmasságát. Többszöri használat után látványosan megszépül bőrünk és eredményesen vehetjük fel a harcot a cellulit ellen is.