Látnivalók a közelben
BookingButton
Főoldal/Programajánlatok/ Látnivalók a közelben

Programajánlatok

Város-lélek

Város-lélek

Magyarország legszebb történelmi belvárosai éppen csak karnyújtásnyira esnek a Spirittől, miért is ne látogassuk meg őket? Sárvár apró, de annál szebb és annál nagyobb szívű városka; Szombathely tágas püspöki székhely – Szent Márton szülőhelye; Kőszeg mesebeli romantikája rögtön rabul ejt; Sopron belvárosa megelevenedett historikus képeskönyv; Győr pedig igazi találkozóhely, a folyók és sarokerkélyek nagyvárosa. Aki utcáikat járja, saját lelkét gazdagítja velük.

Részletek

Vitéz-élet

Vitéz-élet

Nemcsak vitézkedtek, éltek is szűk ezer éven át a magyarok a környező végvárak körül, vérzivataros időkben őrizve javarészt a betörő népek elől a hazát vagy a nyugatot, máskor pedig csak csendesen szépítve-építve azokat az erődöket és kastélyokat, amelyek még most is lenyűgözik az embert. Aki a végvári vitézséget csodálja, Sárvár, Kőszeg, Sümeg és Szigliget díszét válassza, aki viszont a főúri pompán mereng el szívesebben, annak Fertőd lenyűgöző Esterházy-kastélyát ajánljuk.

Részletek

Bor-mámor

Bor-mámor

Pannónia szőlészeti-borászati hagyományai egészen a római időkig nyúlnak vissza, a legtöbb híres, közeli borvidéken pedig megtaláljuk az ezeréves magyar borkészítő mesterség emlékeit. Mindegy, hogy Pannonhalma idillje, Sopron legendáriuma, a Somló-hegy hatalmas lelke, Badacsony ellenállhatatlan balatoni romantikája vagy Balatonfüred-Csopak provence-i hangulata csalogat igazán, itt is, ott is csúcsborászatok nemzetközi mércével is elsőrangú borait kóstolhatjuk. Érdemes előre megfontolni, visszafelé ki vezet, mert inni márpedig kell. Bárhol, bármennyit, bármikor, ahogy mesterünk, Hamvas Béla tanítja.

Részletek

Arborétumok

Arborétumok

Kertek csendje
Ugyan a Spirittel szemközti gyönyörű, vad ártéri erdők is megérnek egy nagy sétát, de aki az öt kontinens legkülönlegesebb növényeit egy helyen szeretné látni, a környéken több díszkertben is elmélyülhet a természet csodáiban. Alig pár kilométerre van Sárvártól a rododendronjairól híres jeli, a buja kámoni és a méltóságteljes szelestei arborétum, az 80 kilométerre fekvő balatoni Folly arborétum pedig a mediterráneum szépségeit is egybegyűjtötte. Mindegyik növénygyűjteménynek lelke van – aki megérzi, közel jut a tökéletes harmóniához. Közeli célpontok azoknak, akik a Spiritben töltött napokat az a belső béke helyreállítására szeretnék fordítani.

Részletek