Eredményes
BookingButton
Főoldal/Spirit ajánló/ Eredményes

Eredményes


A Spirit nem véletlenül érdemelte ki az „Európa legjobb spa”-ja kitüntető címet, hiszen csodálatos gyógyvizei, minden igényt kielégítő fürdője, professzionálisan felszerelt kezelőhelyiségei és kimagasló szakmai tudással bíró személyzete révén egyedülálló tárházát nyújtja a wellness- és spa kezeléseknek. A jó masszázs ugyan nem függ szorosan a helytől, de nagyban segít a ráhangolódásban a megfelelően kialakított, csendes, nyugodt légkört biztosító helyiség, ahol kizárhatjuk a külvilág zavaró tényezőit. A masszőr szaktudása mellett az is fontos, hogy közte és a vendég között egy bizalmi kapcsolat alakuljon ki, amikor a vendég átadja magát a masszőr mozdulatainak.
A masszázsokat alapvetően két csoportba sorolhatjuk: megkülönböztetünk gyógy-és wellness masszázst. Míg előbbi minden esetben terápiás célú, utóbbi döntően jó közérzetet biztosít, és némelyik típusának egészségmegőrző hatása is lehet. Az Európában ma alkalmazott masszázsok legtöbbje ázsiai eredetű. Gondoljunk csak az egyre nagyobb ismertségnek örvendő indiai ájurvédikus masszázsokra, a thai masszázsra, vagy a japán és kínai eredetű eljárásokra. Ázsiából, Tajvanból származik a Spirit Hotel masszázs birodalmának legújabb gyöngyszeme is. A kínai Hilton Hotel után Európában először itt élvezhetjük az eredeti „bambusz spa” rituálé hatását.

Vitalitás és energizálás – a „bambusz spa” módszer

A Spiritben most bevezetésre kerülő eredeti tajvani módszer lényege, hogy a terapeuta – a Chi, a jin és jang illetve a feng shui alapelveit szem előtt tartva - hengeres bambusz szárak mozgatásával energizálja az arcot vagy a test egészét.
Az élet isteni lényegének is tartott Chi kiemelt szerepet kap a kínai eredetű orvoslásban. A Chi biztosítja a homeosztázis egyensúlyát, a folyékony és a szilárd anyagok mozgását, de serkentő, melegítő és védő funkciója mellett biztosítja az anyagcserét is, a magunkhoz vett anyagokból a szervezet saját anyagává történő átalakítást. Kínában úgy tartják, hogy a testünk tökéletes működéséért 14, egymás melletti meridián együttes és összehangolt működésére van szükség, csak így lehetséges, hogy az életet jelentő energiák megfelelően áramolhassanak, megteremtve a szervezet tökéletes energiaszintjét. A meridiánok az idegpályákhoz hasonlóan futnak a testünkben, de nem azonosak azzal.
A „bambusz Spa” rituálé célja, hogy a meridiánok mentén haladva, az akupresszúrás pontok érintésével és a feng shui kedvelt növényének, a szerencsebambusznak a közvetítésével helyreálljon, illetve megerősödjön a szervezet energiaszintje, elérve hogy a Chi áramlása ne ütközzön akadályokba.

 A „bambusz spa” rituálé titka

Minden esetben energiaszint felméréssel kezdődik a kezelés. Az öt percig tartó – a kínai orvoslásban és a kozmetológiában rendszeresen használt és elfogadott eszközzel végzett - műszeres mérés a masszőr számára megbízható információt nyújt a páciens aktuális állapotáról.
A „bambusz spa” az arcon azonnal is szemmel jól látható lifting hatást eredményez, és testszerte rugalmasabbá, selymesebbé teszi a bőrt. A mély masszázs a bőrszövet mellett az izmokat is érinti, így a keringés serkentése mellett alapos méregtelenítő hatása van. A bambusz finom görgése, lágy simítása a sejtek aktiválásával a szöveteket élettelibbé varázsolja, felgyorsítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert.  Candy Wang, a „bambusz spa” rituálé megalkotója szavaival: „ Sok masszázst ismerünk, mely méregtelenít, ám a felszabaduló méreganyagok még hosszasan a szervezetben maradnak és szervezetre komoly feladatot ró a kiürítésük. A bambusz élő anyagként részt vesz a méregtelenítés folyamatában, képes arra, hogy a felszabaduló káros anyagokat magához vegye. Éppen ezért az egyszer már használt bambuszt el kell dobni. A bambusz mintegy meghosszabbítása a masszőr kezének, ám különleges képességeinek köszönhetően pozitív energiákat juttat be a kezelt személy szöveteibe és a felszabaduló negatív energiákat magába zárja.”

A teljes rituálé három órás, de megosztva is hatásos, végezhetjük külön az arcra, illetve a test többi részére fókuszálva. Az arckezelés időtartama 90 perc, míg a teljes test kezelése 2 órát vesz igénybe. Utóbbihoz négy, míg az előbbihez kettő frissen metszett, nagyjából másfél centiméter átmérőjű szerencsebambusz szárat készít elő a masszőr. Az arckezeléséhez 20 centiméteres, míg a testhez kétszer ekkora darabot vág le a terapeuta, melyeket felmelegít 55 Celsius fokosra. A kezelés akkor hatásos igazán, ha ezeket a felmelegített szárakat nagyjából 40 fok Celsiusra visszahűtve, de még így is melegen alkalmazzák.

Az arckezelés hasonlóan az összes kozmetikai kezeléshez, arctejes, peelinges tisztítással és tonikos áttörléssel kezdődik. A kezelés folytatásában a tiszta bőrön a masszőr egy negyedórás mély masszázst végez kézzel, ezt követi a bambuszszárakkal történő masszázs, mellyel az álkapocs csont és a járomcsont területét stimulálja a masszőr. A masszázshoz egy gyógynövény alapú zselét használnak, mely nyolc összetevőből áll: víz, kamilla, tengeri hínár, nagy mályva, aloe vera, levendula, borsmenta és wipes the grass, utóbbi egy speciális tajvani növény.
Az arcon a masszázst speciális fátyolmaszk egészíti ki. A hipoallergén, anti-aging hatású hidratáló Aquafill arcmaszk még az érzékeny bőrűek számára is látványos eredményt biztosít. Hatóanyagai között olyan természetes összetevőket találunk, mint a kamilla, az aloe vera kivonat, de tartalmaz méhpempő és szövetregeneráló hatású árnika kivonatot, valamint a kocsányos tölgy gyökerének és a tengeri selyemalgának a kivonatát is.
Amíg a maszk az arcon van, abban a fél órában a terapeuta kézzel masszírozza a nyak, a dekoltázs, a vállak a teljes kar, a kézfej, az ujjak és a lapockák területét.
A bambusz masszázs és a maszk együttes hatásán alapuló kezelés hatására a ráncok mélysége szemmel láthatóan csökken, a pórusok összehúzódnak, a bőr megemelkedik, sokkal tónusosabbá válik.
A testen a masszázshoz használt egyedi masszázsolaj teszi teljessé a kezelést. A kínai Wu-xing esszenciális masszázsolaj különlegesen összeállított keverék: öt elegyből áll, ahol az öt elegy a parfümök illatát alkotó fej- szív- és alapjegyekhez hasonlóan épül fel. Az öt alkotórész megfelel az öt kínai őselemnek: víz, tűz, fa, fém és föld.

  • Az első elegy energizál, összetevői a szantál, a pacsuli, a geránium és a niaouli fa olaja.
  •  A keringést fokozó második elegy bazsalikomból, ciprusból, levendulából, majorannából, fenyőből és rozmaringból nyert olajból épül fel.
  • Az emésztést segítő komponens a bazsalikom, a fájdalomcsillapító hatású Clary Sage nevű zsályafaj, a gyömbér, a narancs, a vetriver és a styrax benzoin nevű fa gyantájának kivonatát tartalmazza.
  • A frissítő elegy összetevői a geránium, a nyírfa, a boróka bogyó és a pacsuli.
  • Az ötödik, aktiváló elegy rózsa-, sárgarépa mag-, ilang-ilang- és germánium kivonat keveréke. 

A kezelés végére búcsút inthetünk a kimerültségnek, a fáradtságnak és a gyengeségnek, de még a mozgást nehezítő fájdalmas ízületek okozta panaszaink is enyhülnek.

A szerencsebambusz szára – a feng shui gördülő nagykövete
A szerencsebambusz (latinul Dracaena sanderena) elnevezése botanikailag téves, mert ez a növény a dracénákkal, azaz a sárkányfákkal áll rokonságban. Ez a fásszárú növény a bambusz nevet nyilván egyenes, hengeres törzsének köszönheti, és a bambuszokhoz hasonló küllemét mindaddig megőrzi, míg vízben tartjuk, ám földbe ültetve elveszti ezt a jellegét.  A feng shui szerint a szerencsebambusz nem hiányozhat sem az otthonunkból, sem az irodánkból, ugyanis úgy tartják, hogy nyugalmat hoz és beengedi az épületekbe a hasznos energiákat. A töveket piros szalaggal szokták átkötni, ami nem véletlen, hiszen a piros szalag idézi a tűz elemet, ezzel is segítve a pozitív energiák áramlását.  A „bambusz spa” kezeléshez fontos, hogy megfelelő vastagságú szárakat vágjunk, melyek átmérője másfél centiméter, vagy ennél nagyobb.

Candy Wang - a „bambusz spa” rituálé megalkotója
Candy Wang a tigris évében született. 26 éve foglakozik Spa módszerek oktatásával, a tajvani Beauty Industry International Association elnöke, a Greater China Spa World vezetője. 2005-ben fejlesztette ki a „bambusz Spa” módszert, melyet hivatalosan is bejegyzett 2009-ben a Gazdasági Minisztérium, megadva ezzel a Tajvanon elérhető legmagasabb szintű működési engedélyt. Candy egy hetes kurzuson tanította meg a Spirit masszőreinek a „bambusz Spa” módszert.