Igazoltan hatásos
BookingButton
Főoldal/Spirit ajánló/ Igazoltan hatásos

Igazoltan hatásos

Sárvár, az Európa-szerte ismert fürdőváros, a Royal Spas of Europe tagja mostantól hivatalosan is gyógyhelynek minősül, az erről szóló oklevelet dr. Paller Judit országos tiszti főorvos adta át a város polgármesterének. Magyarországon a gyógyhely címet eddig 13 település viselhette, és ez a szám 28 év után most növekedett először.
A természetes gyógytényezőkről szóló Egészségügyi Miniszteri rendelet szerint: „ (2) Valamely település egésze vagy meghatározott része akkor nyilvánítható gyógyhellyé, ha

a) e rendelet szerint elismert természetes gyógytényezővel (gyógyvíz, éghajlat stb.) rendelkezik,
b) a természetes gyógytényező igénybevételének gyógyintézményi feltételei (gyógyfürdő, gyógyszálló, szanatórium) biztosítottak,
c) a gyógyítás zavartalanságát és a betegek nyugalmát biztosító környezeti feltételek (kiemelten védett területre előírt levegőtisztaság, fokozottan védett területnek megfelelő zajszint, rendezett zöldterületek stb.) adottak,
d) a pihenés infrastruktúrájának (közművek, közlekedés, hírközlés, kommunális szolgáltatások, ellátó, szolgáltató intézmények stb.) kiépítettsége biztosított.”

Az igazoltan hatásos gyógyvizek mellett Sárváron a klimatikus viszonyok is jobbak az átlagosnál. A zajszint kellően alacsony, és a légszennyezettségi vizsgálatok során a kiemelten védett területekre jellemző és ott elvárt adatokat mértek.

A kivételes környezeti adottságok, a megfelelő infrastruktúra, a figyelemre méltó kulturális örökség megőrzése és fenntartása teszi Sárvárt különlegessé, ennek is köszönhető, hogy a fürdővárost immár gyógyhellyé minősítették. A város e tekintetben kiemelt déli területén fekvő Spirit Hotel minden igényt kielégítő egészségmegőrző- és gyógyászati részlege kifogástalan környezetet biztosít a regenerációra, a testi- és szellemi feltöltődésre.  

Sárvár, immár gyógyhelyként is elkötelezett a további fejlesztések mellett. A tervek között szerepel egy tematikus gyógyhelyi út kialakítása, mely a belvárost és a Spirit Hotelt köti majd össze, és ehhez kapcsolódóan még tovább szépül a Csónakázó-tó környezete is.