Porte de Bras
BookingButton
Főoldal/Spirit ajánló/ Porte de Bras

Porte de Bras

A test és a lélek tánca

 

Egy műfaj, amely a balett és a tánc alapjait ötvözi a különböző egyensúly-technikákkal és stretching elemekkel, így fejlesztve az ember dinamikus egyensúlyát, a testkontroll kialakulását, és a ritmusérzéket. A foglalkozások erősítik a láb, a kar, a váll és a törzs izmait, ugyanakkor sokkal hajlékonyabbá válnak végtagjaink és a törzsünk a harmonikus, lágy mozgás eredményeképp. A mozdulatsorok nyújtják a gerincet, segítenek a megfelelő, normál fiziológiás testtartás kialakításában, vagy visszaállításában.

A Port de Bras nem egy hagyományos értelemben vett táncóra. Gondosan kitalált mozdulatok, gyakorlatok vannak összefűzve folyamatos, légies mozdulatsorokká, amelyek a balettből és a táncból átvett kecses karvezetésre és alaplépésekre épülnek. A folyamatos mozgásnak köszönhetően az energia áramlása megszakítás nélküli, a mozdulatok elegánssá, kontrollálttá és biztonságossá vállnak.

 

Mind a zene, mind az edzésforma teljes kikapcsolódást biztosít mindenki számára, hiszen itt sokkal inkább az a cél, hogy jól érezzük magunkat és elengedjük magunkat, átadjuk a testünket a zenének, kikapcsoljuk a gondolatainkat, szabadon táncoljunk és vigyük bele a lelkünket is a mozdulatainkba.

 

Fontos, hogy Port de Bras-hoz alapvetően nem szükséges táncos előképzettség! A mozdulatok lassúk, légiesek és fokozatosan szövődnek bele a táncosabb vagy balance elemek, ezért bárki könnyen megtanulhatja.

 

Minden koreográfia könnyen elsajátítható, mindenkinek lehetősége van lépésről-lépésre haladni, emelve az intenzitást és komplexitást. Remek kiegészítője cardio edzéseknek, erősítő óráknak, vagy bármilyen táncműfajnak

Mindenkinek ajánljuk, aki:

  • kipróbálna egy új mozgásformát, vagy edzésformát, amely nem erőlteti meg túlságosan a testet, kecses és légies mozdulatsorokkal jár, miközben nem csak a testet formálja, de a mozgása egészére is jótékonyan kihat
  • járt már jazz balett, street jazz, vagy klasszikus balett órákra, de valami miatt abba kellett, hogy hagyja
  • esetleg már fiatalon kacsingatott a balett felé, és ez azóta is vonzó számára
  • korábban táncolt, és most újra szeretné kezdeni, hiszen a Port De Bras edzésekkel visszaszerezheti kondícióját